Teamlead Site Logistics

Introduction

Voor de logistieke afdeling van een chemisch bedrijf in Geleen zijn wij op zoek naar een Teamlead (2 ploegen) die veiligheid & kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en energie krijgt van coördinatiewerkzaamheden.

Organization

Binnen de afdeling zal je één van de vier Teamleads zijn die, samen met de Site Manager, helpen met het coördineren van een team procesoperators en logistieke professionals. Veiligheid, kwaliteit en vakmanschap dient hierbij een belangrijk speerpunt te zijn.

Function

In jouw rol geef je leiding aan een ploeg logistieke operators in hun dagdagelijkse uitvoering van operationele logistieke activiteiten. Op basis van de door jou gestelde prioriteiten verdeel je de werkzaamheden over de operators. Je dient de voortgang van de logistieke activiteiten te bewaken en bijsturen waar nodig. Daarnaast geef je leiding aan een ploeg procesoperators in nauwe samenwerking met de voorman.

Je draagt verantwoordelijkheid voor het op een kwalitatief goede manier laden & lossen van producten en grondstoffen. Vanwege de verantwoordelijkheid van de planning & realisatie van transportveiligheid onderhoudt je nauw contact met Manufacturing, interne Customer Service & Purchasing en externe partijen. Ook ben je verantwoordelijk voor een gedeelte van de productie conform planning en volgens specificaties.
Een andere belangrijke rol is het afstemmen van (onderhouds)werkzaamheden en samenwerken met dagsupport van de productieclusters en andere onderliggende diensten en firma’s. Je bent het eerste aanspreekpunt voor logistieke troubleshooting en reageert op afwijkingen in verlaad- en personeelsplanning.

Je dient adequaat te handelen in geval van (kwaliteits)incidenten bij product en transportmiddelen. Ook kom je met voorstellen voor de optimalisatie van processen, werkwijzen en installaties.

Als Teamlead heb je richting jouw collega’s een coachende rol. Je draagt zorg voor hun verder ontwikkeling van vakkennis om daar een positieve bijdrage mee te leveren aan de SHE-cultuur binnen de organisatie. Daarnaast ben je in afstemming met de Site Manager verantwoordelijk voor het tijdig en correct voeren van de functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Voorkomende administratieve taken verwerk je in SAP, diverse andere software systemen en in het shiftrapport. Ook hier zorg je waar nodig voor optimalisering van de processen.

Requirements

Je bent in het bezit van:

  • een diploma MBO 4 Logistiek en hebt affiniteit met procestechniek óf een diploma VAPRO C en hebt affiniteit met logistieke processen

Daarnaast beschik je over:

  • VCA-VOL, ADN, ADR/RID certificaten
  • Aantoonbare leidinggevende ervaring
  • De capaciteit om een groep operators te coachen en enthousiasmeren
  • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden
  • Stressbestendigheid en planmatig kunnen werken

Offer

Een contract bij een stabiele organisatie met een CAO die boven marktconform is.

Information

Heb je vragen of wil je de vacature bespreken, neem dan contact op met Erwin Amesz of Annelot Kamphuis op +31 (0)46 460 00 00, info@approba.com