Scrum Master – Software Engineer C++

Introduction

Voor onze opdrachtgever Delem, al meer dan 40 jaar technologische wereldmarktleider op het gebied van cnc controls, zoeken wij een een SCRUM Master – Software Engineer C++.

Organization

Delem is de technologische leider op de wereldmarkt voor CNC-besturingen voor plaatmachines. De activiteiten in de plaatwerkindustrie zijn in 1978 gestart met de ontwikkeling van een controller voor afkantpersen om de snelheid en eindpositionering van de twee hydraulische cilinders te synchroniseren. Sinds deze start in de plaatwerkindustrie groeit Delem gestaag.

De oprichters van Delem, Huub van Doorne en Henk Versluis, deelden de visie om een ​​bedrijf te creëren dat gespecialiseerd was in het maken van speciale elektronische besturingen voor machinebouwers.

Tegenwoordig maakt Delem met trots deel uit van KEBA AG met het hoofdkantoor in Linz, Oostenrijk. KEBA is een internationaal succesvol bedrijf met een focus op industriële, bank-, diensten- en energieautomatisering. Meer informatie over KEBA is te vinden op www.keba.com. Ondanks dat wij onderdeel zijn van KEBA voelt Delem aan als een familiebedrijf: korte lijnen, samenhang/cohesie, langetermijnvisie en plezier in samenwerken.

Het succes van Delem is het resultaat van het vermogen om de nieuwste technologieën in zijn producten toe te passen. De meerwaarde van Delem kan echter het beste worden omschreven door knowhow. Knowhow in plaatbewerking en knowhow om deze fabricagekennis te vertalen naar gebruiksvriendelijke producten.

Het Delem-team bestaat voornamelijk uit hoogopgeleide en toegewijde ontwikkelingsingenieurs, allemaal experts in hun vakgebied. De producten van Delem vinden hun weg naar vele machinebouwers over de hele wereld, zoals Europa, China, Korea, Taiwan, India, Australië, de VS en Zuid-Amerika.

Function

Als SCRUM Master – Software Engineer ben je een meewerkend voorman/voorvrouw, die dermate behept is met communicatieve vaardigheden dat er bruggen gebouwd worden i.p.v. muren gemetseld.

Agile werken is een middel om bij ons doel te komen en is dus geen doel op zich. Ons doel is voorspelbaar en transparant maar ook efficient ontwikkelen, de teams helpen om zich een team te voelen en als team uitdagende doelen na te streven die in het bedrijfsbelang zijn. Het bereiken van de doelen is een belangrijke activiteit van het SCRUM Master deel van deze positie.

Er is reeds enkele jaren geleden een verandering in gang gezet t.a.v. het ontwikkelproces en voor de korte en middellange termijn beoogt Delem zich beter te bekwamen in het agile werken voor een groot deel van het team. De aandacht moet daarbij uit gaan naar het vergroten van de planningsinschatting van eigen mogelijkheden van medewerkers en het gaandeweg optimaliseren van kwaliteit en productiviteit.

Er zijn 3 teams waarvan 2 teams volgens SCRUM werken en 1 team volgens KANBAN. Verder is Delem bezig elementen van de SAFE methodiek in te zetten om vooral het voortraject van commerciële vraag tot het klaar zijn voor het “sprinten/kanbannen”, te optimaliseren. Hier ligt nog veel werk.

Een combi functie voor een ScrumMaster wordt alom afgeraden. Bij Delem ligt echter de jarenlange ervaring dat medewerkers die alleen procesdefinitie en -executieondersteuning leveren na enkele jaren zichzelf overbodig maken. Vandaar dat we toch zoeken naar een combirol. Als degene die deze rol vervult de meerwaarde van het uitsluitend actief zijn als ScrumMaster, zo mogelijk ook op SAFE niveau, kan aantonen, kan dit een blijvende situatie worden.

Requirements

  • Bachelor/Master in de informatica of Master in industriële wetenschappen: electronica-ICT
  • Ervaring met ownership / leiden van projecten van idee tot implementatie met bewijs van business impact
  • Sterke agile / scrum master kennis en ervaring
  • Diepgaande expertise in projectmanagementprocessen en kennisgebieden
  • Key competenties zijn onder meer: zakelijk inzicht, balans met en tussen de stakeholders, bouwen van effectieve teams en agile learning
  • Een sterke affiniteit in software / hardware ontwerp en een passie voor organisatie, prestatie en continue verbetering
  • Idealiter een achtergrond en ervaring als Software Engineer met bijbehorende functie-eisen (zie ook onze andere vacatures)

Offer

Persoonlijke en technische ontwikkeling bij een wereldmarktleider en technologisch hoogstaande organisatie, positieve bedrijfscultuur, goede arbeidsvoorwaarden en een organisatie die vol inzet op collegialiteit, samen, voor elkaar en met elkaar.

Information

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, info@approba.com of twitter.com/approba