NDT-NDO engineer (Dutch required)

Introduction

Gezocht: enthousiaste werktuigbouwkundige MBO/HBO-er die interesse heeft om opgeleid te worden tot specialistische NDO / materiaalkundig inspecteur/engineer en internationale klanten te ondersteunen en advies te geven.

Organization

Succesvolle bedrijven werken vaak nauw samen met een ervaren partner die hen ondersteunt met betrouwbare en professionele diensten. Net als Approba is JSC Inspections is zo’n ervaren partner, want de diensten van JSC Inspections zijn naadloos afgestemd op de wensen en behoeften van de klanten. Zij beschikken over een zeer deskundige, professionele organisatie met ruime ervaring in de procesindustrie op het gebied van Non Destructive Testing. Er zijn maar weinig landen en organisaties die nog niet bezocht zijn door de experts van JSC Inspections.

De klanten van JSC Inspections zijn actief in de olie & gas, petrochemische industrie, energie sector, vervaardiging van procesapparatuur en staalconstructies. Door de inspanningen van JSC Inspections is de kwaliteit, integriteit/veiligheid van veel chemische fabrieken gewaarborgd en worden wereldwijd besparingen behaald op onderhoudsplannen en fabriekstops.

Function

Als NDO Engineer zal je in teamverband (enkele personen) wereldwijd ingezet worden bij klanten die actief zijn in bovengenoemde sectoren/industrieën. Zo ben je de ene week actief in India om een petrochemische installatie te inspecteren m.b.v. Eddy Current systemen en ben je een paar weken later in Egypte om bv. het ferriet gehalte te meten van een hele specifieke technische toepassing. Na terugkeer in Nederland worden diverse essentiële rapporten gemaakt om klanten te wijzen op integriteit/veiligheid en/of onderhoudsbesparingen te kunnen realiseren.

Waar bij de meeste internationale banen het reizen én het internationale aspect minder spannend blijkt te zijn dan voorgesteld, is deze baan vergeven van reizen, ‘vreemde’ culturen en de meest interessante omgevingen. Natuurlijk is de waardering van de klanten van JSC Inspections en de eigen organisatie van dusdanig niveau dat deze positie veel voldoening geeft!

Als NDO Engineer ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse Non Destructive onderzoeken zoals:

  • Eddy Current
  • Ultrasonic Testing
  • Liquid Penetrating Testing
  • Magnetic Particle Testing
  • diverse zeer gespecialiseerde testen als ferriet gehalte, Pinhole/Porosity coating etc

Daarbij streef je continu naar een optimale verhouding tussen kwaliteit, kosten, tijd en risico.

Requirements

Je hebt een relevante, gedegen technische achtergrond op tenminste MBO WTB niveau en het liefst een paar jaar ervaring. Daarnaast beschik je aantoonbaar over een gezonde dosis resultaatgerichtheid, kun je goed samenwerken in teamverband, maar ook als éénpitter, weet je jouw eigen werkzaamheden met de nodige zelfstandigheid goed te plannen en te organiseren en het belangrijkste: je moet bereid zijn veelvuldig in het buitenland te reizen en te vertoeven. De collegae van JSC Inspections doen dit zo’n 50-60 dagen per jaar!

Indien je als geïnteresseerde kandidaat niet beschikt over werkervaring in de NDO sector, maar je wel zeer geïnteresseerd bent in deze positie, dan is de mogelijkheid om in dienst van JSC Inspections een heel specifiek opleidings- en ervaringstraject aan te gaan om je klaar te stomen voor de operationele inzet. Natuurlijk aan de hand van de ervaren specialisten van JSC Inspections! Je moet dan natuurlijk wel in het bezit zijn van een MBO WTB diploma en enige relevante werkervaring in de chemische sector! Affiniteit met materiaalkunde wordt zeer gewaardeerd.

Offer

Een bijzonder leuke en uitdagende baan, met betrokken, zeer ervaren, collega’s en interessante opdrachtgevers die wereldwijd actief zijn. Veel opleidingsmogelijkheden en kansen om te leren van dé experts in het specialistische NDO vakgebied.

Information

If you have questions or want to discuss the position please contact Erwin Amesz on +31 46 460 00 00, info@approba.com or twitter.com/approba

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, info@approba.com of twitter.com/approba