Machine Vision Engineer – aankomend

Introduction

Wij zijn op zoek naar een Vision Engineer of een PLC engineer die zich wilt specialiseren in het summum van vision systemen bij ESM Vision in Nuth. Deze ontzettend leuke en gespecialiseerde organisatie biedt klanten in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland de beste ondersteuning bij vision projecten.

Heb je geen ervaring met machine vision systemen, maar wel in de industriële automatisering, process control, meet & regeltechniek / PLC techniek en wil je je verder verdiepen en ontplooien in de machtige machine vision technologie?

Dan willen wij met jou kennismaken!

Organization

E.S.M. Vision in Nuth is een groeiende organisatie waar korte lijnen centraal staan en creatieve, communicatieve en analytische vaardigheden van belang zijn. Als certified Partner System Integrator van Cognex, wereldleider op het gebied van Vision systemen, zijn wij gespecialiseerd in complexe projecten waarbij vision systemen worden ingezet in de machines voor de automotive, consumer, electronics, Food & beverage, medical devices, pharmaceutical, packaging en andere industrieën.

Ons klein team staat garant voor kwaliteit, snelheid én het verzorgen van de beste service in de Benelux en aangrenzend Duitsland. Ons kantoor in Nuth ligt centraal gelegen in Zuid-Limburg, nabij de Belgische en Duitse grens.

Function

Bij E.S.M. Vision krijg je te maken met diverse uitdagingen, daar wij werken met de nieuwste technologieën op gebied van machine vision van de wereld marktleider Cognex.

Als Machine Vision (Support) Engineer ondersteun je onze klanten die zelf de Cognex vision systemen wensen te integreren in hun productie, zowel telefonisch als remote. Daarnaast verricht je onderzoeken naar de benodigde hardware voor nieuwe aanvragen ter ondersteuning van de sales. Verder werk je nauw samen met de sales om uitgebreide projecten te definiëren en zaken middels een demo of on-site test te tonen. Naast de samenwerking met de sales collega’s heb je veel direct contact met de klanten, waardoor dit een leuke en afwisselde functie betreft.

Bij E.S.M. Vision biedt je klanten ondersteuning, training, installatie en haalbaarheid voor de complete COGNEX productlijn. We hebben meer dan 20 jaar ervaring met de COGNEX producten en zijn er zeker van dat we onze klanten kunnen helpen met de bestaande, nieuwe of toekomstige toepassingen. E.S.M. Vision is een Certified Cognex Partner voor Fabrieksautomatisering (PSI) en Logistiek (LPI).

Kortom: Lijkt het jou leuk om in ons compacte team te werken binnen de Benelux en Duitsland met veel vrijheid om je eigen ideeën in praktijk te brengen, dan ben je van harte welkom.

Requirements

 • MBO/HBO denk- en werkniveau, bij voorkeur een elektrotechniek/technische natuurkunde of PLC achtergrond
 • Kennis van Cognex producten of andere vision systemen is een pre maar geen must, wij kunnen je dit snel aanleren middels goede training en begeleiding.
 • Affiniteit/Kennis met optica en verlichting is een pre. Belichting en optica zijn zeer belangrijk bij machine vision toepassingen. Heb je deze kennis niet, dan wordt je door ons hierin opgeleid.
 • Kennis/affiniteit met programmeer talen zoals Java, .Net & C# is een pre. Binnen de functie wordt dit in zeer beperkte vorm toegepast en daardoor makkelijk te volgen.
 • Je schrikt niet van de raakvlakken met de disciplines mechanica en elektro, maar vindt dit juist leuk en uitdagend.
 • Leergierig en gedreven houding.
 • Engels is voor jou geen taalbarrière; ben je tevens het Duits machtig, dan is dat zeker een pre.
 • Je bent bereid om af en toe te reizen.
 • Zelfstandig en kan zelf de juiste prioriteiten leggen om klanten tevreden te houden.

Offer

 • ESM Vision biedt uitdagende en afwisselende baan met vast contract, leuke collega’s en een directeur/eigenaar die tevens expert is in vision systemen.
 • Een aantrekkelijk salaris met groeiperspectief én de mogelijkheid om jezelf te specialiseren in het summum van vision systemen.
 • Ruimte om je te ontplooien en te ontwikkelen is ruimschoots aanwezig.

Information

Indien je vragen hebt of de vacature wilt bespreken, neem dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, info@approba.com