Lead Engineer – Test Engineer

Introduction

Voor onze opdrachtgever Delem, al meer dan 40 jaar technologische wereldmarktleider op het gebied van cnc controls, zoeken wij een een Lead Engineer – Test Engineer. De uitdaging zit in de Test Architectuur met daarin opgenomen Device Abstraction Layer verder te ontwikkelen en te professionaliseren. De voorkeur gaat naar een nieuwe collega met minimaal 5-8 jaar ervaring.

Organization

Delem is de technologische leider op de wereldmarkt voor CNC-besturingen voor plaatmachines. De activiteiten in de plaatwerkindustrie zijn in 1978 gestart met de ontwikkeling van een controller voor afkantpersen om de snelheid en eindpositionering van de twee hydraulische cilinders te synchroniseren. Sinds deze start in de plaatwerkindustrie groeit Delem gestaag.

De oprichters van Delem, Huub van Doorne en Henk Versluis, deelden de visie om een ​​bedrijf te creëren dat gespecialiseerd was in het maken van speciale elektronische besturingen voor machinebouwers.

Tegenwoordig maakt Delem met trots deel uit van KEBA AG met het hoofdkantoor in Linz, Oostenrijk. KEBA is een internationaal succesvol bedrijf met een focus op industriële, bank-, diensten- en energieautomatisering. Meer informatie over KEBA is te vinden op www.keba.com. Ondanks dat wij onderdeel zijn van KEBA voelt Delem aan als een familiebedrijf: korte lijnen, samenhang/cohesie, langetermijnvisie en plezier in samenwerken.

Het succes van Delem is het resultaat van het vermogen om de nieuwste technologieën in zijn producten toe te passen. De meerwaarde van Delem kan echter het beste worden omschreven door knowhow. Knowhow in plaatbewerking en knowhow om deze fabricagekennis te vertalen naar gebruiksvriendelijke producten.

Het Delem-team bestaat voornamelijk uit hoogopgeleide en toegewijde ontwikkelingsingenieurs, allemaal experts in hun vakgebied. De producten van Delem vinden hun weg naar vele machinebouwers over de hele wereld, zoals Europa, China, Korea, Taiwan, India, Australië, de VS en Zuid-Amerika.

Function

Als Lead Engineer – Test Engineer ben je de combi van een meewerkend voorman (dus leidersvaardigheden en inhoudelijke vaardigheden) en de inhoudelijke Test Engineer, waarbij inhoudelijk nog recentelijk gewerkt moet zijn geweest met het testen van embedded SW geschreven in C en C++ (of leiding moet zijn gegeven aan een team dat dit deed), waarbij de testen zijn geschreven in Python en/of er gewerkt is met Robot Framework en/of met zelfgeschreven testframeworks.

In continue dialoog met de architect(s) en ontwerper(s) van de Delem producten ben je verantwoordelijk om de testeisen aan het product (bv test-interfaces waarmee het product specifieke testfuncties aanbiedt aan het testframework) gerealiseerd te krijgen. In dialoog met de Product Owners moeten de testtaken de nodige prioriteit krijgen in concurrentie met de ontwikkelvragen voor extra functionaliteit en software maintenance. Dit vanuit een positie zonder macht over prioriteiten en product architectuur, waarbij voornamelijk door te overtuigen en toegevoegde waarde te creëren het test team succesvol kan functioneren.

Er zijn een drietal tester engineers, waarvan er 2 deel zijn van een Scrumteam en 1 als eindtester staat opgesteld. Op dit moment is het nodig het net gedefinieerde testproces vollediger in uitvoering te nemen waarbij dit proces onderweg mag worden geoptimaliseerd en staat Delem midden in de selectie van een testmanagement tool. Verder dienen we het Robot Framework robuuster met de testtargets te laten communiceren waarvoor we een Device Abstraction Layer in de globaal neergezette Test Architectuur hebben opgenomen. Deze Test Architectuur met daarin opgenomen Device Abstraction Layer moet nog vrijwel geheel worden ontwikkeld.

Requirements

  • Bachelor/Master in de informatica of Master in industriële wetenschappen: electronica-ICT
  • Ervaring met C++ / C
  • Ervaring met Python / Robot Framework
  • Ervaring met software en hardware testarchitectuur, device layers, Test Management Tools, Functional Test Tools en Test Data Tools is een must
  • Goede kennis van wiskunde en algoritmiek is een must
  • Leiderschap, communicatie skills en verantwoordelijkheid nemen willen wij eveneens terugzien qua persoonlijkheid, maar ook in aantoonbare kwalificaties in de werkervaring.

Woonachtig in de omgeving van Eindhoven, max. 30-40 km.

Offer

Persoonlijke en technische ontwikkeling bij een wereldmarktleider en technologisch hoogstaande organisatie, positieve bedrijfscultuur, goede arbeidsvoorwaarden en een organisatie die vol inzet op collegialiteit, samen, voor elkaar en met elkaar.

Information

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, info@approba.com of twitter.com/approba