EPC Project – Proposal Engineer

Introduction

Voor onze opdrachtgever, een internationale onderneming met meer dan 10.000 medewerkers wereldwijd, zoeken wij op dit moment een EPC Project / Proposal Engineer voor de Benelux markt.

Organization

Onze opdrachtgever heeft een vooraanstaande positie op de internationale markt op het gebied van meet- en kalibratietechnologie. Meer dan 300 ingenieurs en technici zijn dagelijks op zoek naar het leveren van innovatieve productoplossingen, verbeterde materialen en winstgevende productiemethoden. In nauwe samenwerking met erkende universiteiten, instellingen en industriebedrijven worden oplossingen ontwikkeld en ontworpen voor specifieke toepassingen.

De Benelux organisatie, gevestigd in Limburg, heeft een sterk projectteam dat de klanten ondersteunt bij alle vereisten voor modern projectwerk en focussed zich op zowel EPC (Engineering, Procurement en Constructie) als producenten in de olie & gas, chemie, stroomopwekking, farmacie, halfgeleiderindustrie, machinebouw en automatisering.

Het hechte team van de Benelux organisatie is goed op elkaar ingespeeld, gemotiveerd en biedt een prettige werkcultuur/sfeer.

De globale onderneming is in 43 landen wereldwijd actief is en beschikt over productiefaciliteiten in o.a. Duitsland, Brazilië, China, Polen, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland. Werknemers werken in een globale omgeving en ontwikkelen hun capaciteiten elke dag. Ethisch management van hoog niveau en internationale activiteiten zorgen voor een fantastische werkomgeving en ontwikkelingstraject voor werknemers. Wie de kans wil krijgen om als wereldwijd talent te groeien, is van harte welkom om zonder aarzelen bij onze opdrachtgever aan te kloppen.

Men biedt zelfregulerende en prettige werkzaamheden en duurzame, evenwichtige arbeidsvoorwaarden, bevordert de goede balans tussen werk en vrije tijd door periodieke buitenevenementen zoals sportactiviteiten en workshops. Het doel van het bedrijf is een hoge mate aan arbeidstevredenheid te handhaven, om zodoende tot langdurige dienstverbanden te komen.

Function

De EPC-projectafdeling is een team van professionals die zijn toegewezen aan projecten voor het beheer van de technische reikwijdte van het project en om ervoor te zorgen dat de technische reikwijdte wordt uitgevoerd in overeenstemming met contractuele vereisten, interne en externe codes, normen en voorschriften binnen het budget en schema. Uw functie houdt in:

 • Een betrouwbare forecast maken voor toekomstige en bestaande projecten.
 • Werkt in de voorstelfase nauw samen met de General Manager om de voorwaarden te evalueren en te interpreteren. Indien nodig de rol van Proposal Manager op zich nemen.
 • Verantwoordelijk voor de verwerking van technische verzoeken en vereisten van klanten, het opstellen van tijdschema’s/planning voor projectmanagement & berekeningen/engineering en het maken van feitenrapportages om de nodige beslissingen te kunnen nemen.
 • het definiëren van de precifieke scope van het werk en het identificeren van veranderingen tussen het oorspronkelijke voorstel en definitieve contractuele overeenkomst. Onderhandelt en bespreekt professioneel de veranderingen met de opdrachtgever.
 • Zorgt ervoor dat de projectuitvoering in overeenstemming is met beleid, procedures, systemen en vereisten welke door de klant zijn goedgekeurd. Implementatie omvat planning, inkoop, engineering en financiering.
 • Vormt indien nodig een solide projectteam om het project te voltooien volgens de vooraf bepaalde voorwaarden en vereisten.
 • Werkt actief samen met andere business units.
 • Communiceert effectief met klanten zoals multinationale Engineering, Procurement en Construction bedrijven / contractors.

Requirements

 • Voltooide technische Bachelor of Master opleiding
 • Vloeiend in Engels. Nederlands en Duits is een pré!
 • Algemene kennis op het gebied van instrumentatie / meetsystemen voor druk, temperatuur, debiet, niveau etc
 • Goede luisteraar, let op details en diepere lagen in de communicatie met opdrachtgevers
 • Wilt zich verder ontwikkelen en specialiseren
 • Hands-on mentaliteit en stress bestendig
 • Sterke analytische en probleemoplossende karaktereigenschappen

Offer

 • Onze opdrachtgever biedt een professionele, internationale en high tech/high quality omgeving
 • Carrière en persoonlijke ontwikkeling worden gestimuleerd en persoonlijk initiatief wordt zeer gewaardeerd binnen deze internationale onderneming.

Information

If you have questions or want to discuss the position please contact Erwin Amesz on +31 46 460 00 00, info@approba.com

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, info@approba.com