Elektro – Process Control Engineer

Introduction

Onze opdrachtgever, gevestigd in Eygelshoven/Zuid-Limburg, is specialist in de verwerking en verkoop van speciale gassen en verzorgt de Europese industriële markt. Sinds kort zijn zij onderdeel van een wereldwijd vertegenwoordigd Brits moederconcern die in Europa fors gaat investeren. Momenteel wordt sterk geïnvesteerd in mensen en in equipment. In verband met deze groei zijn we per direct opzoek naar een Elektro – Process Control Engineer

Organization

Onze opdrachtgever is opgericht in 1993 in Bristol (UK) en is een onafhankelijke wereldwijd leidende leverancier van specialty chemicals en industriële gassen. Met behulp van state-of-the-art koelmiddel scheidingsinstallaties verwerkt en recycled onze opdrachtgever onbruikbare halon en koelmiddelen in bruikbare producten. De innovatieprijs winnende technologie mbt speratie/scheiding van deze gassen worden wereldwijd ingezet.

De cultuur en waarden worden gedefinieerd door Spot-On – de nterne campagne die gedrag bevordert dat de bedrijfswaarden weerspiegelt. Samen met het Zero Harm beleid geeft dit onze stakeholders een gemeenschappelijke A-Gas-ervaring over de hele wereld.

Spot-On staat voor:

 • Sense of Purpose, Sense of Fun
 • Professionalism and Leadership
 • Openness and Honesty
 • Trust and Respect

Function

Als Elektro & Process Control Engineer begeleidt je projecten van A-Z. Hierbij ben je verantwoordelijk voor specificeren, design, installatie, testen en in bedrijf stellen van nieuwe apparatuur, verbeter en onderhoud je de capaciteit van bestaande apparatuur. Je zorgt er daarbij voor dat aan alle noodzakelijke veiligheids- en milieunormen wordt voldaan en je deelt je technische kennis. Bovendien bepaal je de standaarden on site voor elektrische en process control apparatuur in samenspraak met het Brits moederconcern.

Requirements

 • Je hebt tenminste een HBO/Bachelor opleiding in de richting elektrotechniek/process control engineering of vergelijkbaar;
 • Bekend met “chemische” procestechniek, en bijbehorende elektrische/process control installaties;
 • Ervaring en/of affiniteit met bijbehorende industriële standaarden, selecteren en aansturen van onderaannemers/onderhoudsbedrijf, onderhoud)contractmanagement, en opleiden van collega’s;
 • Affiniteit met gekoppelde proces en mechanische systemen;
 • Beschikt over de benodigde ervaring op het gebied van industriële veiligheid en apparatuur;
 • Tenminste 5 jaar relevante ervaring binnen de operationele “chemische” procestechniek en kennis van P&ID-tekeningen;
 • Ervaring in projectmanagement van engineeringprojecten van concept tot en met in bedrijf stellen;
 • Je bent bekend met AutoCAD 2D of vergelijkbare tekenpakketten;
 • Je hebt ervaring met het programmeren van PLC’s, bij voorkeur Allen Bradley;
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift;

Offer

Geboden wordt een interessante internationale werkomgeving in een gezond en groeiend bedrijf.

Na een inwerkperiode van enkele weken in Engeland, neemt men de huidige constructie van de eerste 2 systemen over, en krijg je begeleiding van een ervaren engineer. Het gaat om de luchtreinigingsinstallatie en olie/water scheidingsinstallatie.

Het komende half jaar ligt de nadruk op het voorbereiden van de locatie, installeren en in bedrijf stellen van deze 2 systemen. Daaromheen dient alles georganiseerd te worden zoals contractors, maar ook documenten, training, onderhoud etc.. Er zijn voldoende uitdagingen en mogelijkheden om je op te richten. Daarna ga je zelf ook deelnemen aan het specificeren en design van de volgende installaties.

We zoeken hands-on engineers die mee willen groeien in het uitbreiden van de productiesite. Naderhand wordt je de lokale expert, wordt er ook verder uitgebreid in personeel en dien je op termijn ook engineers aan te sturen en te begeleiden. Uiteraard is er een marktconforme honorering.

Information

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, info@approba.com of twitter.com/approba

Application

Is je interesse gewekt voor deze vacature, stuur dan jouw persoonlijke gegevens (CV) en motivatiebrief in het Engels. Geef in de motivatie vooral aan wat je aanspreekt in deze functie en wat maakt dat jij de passende nieuwe collega bent voor onze opdrachtgever.