Business Manager ASpure en AS technische producten

Introduction

Fibrant heeft een vacature voor een Business Manager die zich gaat richten op ons ASpure product en op ammonium sulfaat (AS) technische producten.

Wij zijn op zoek naar een sterke, ondernemende, gedreven collega die in staat is deze nieuwe ASpure/AS business en bijbehorende chemische producten te laten groeien en kan bijdragen aan de ontwikkeling en kwaliteit. Daarnaast heeft de Business Manager focus op het managen en selecteren van onze distributeurs.

Organization

Fibrant ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd Caprolactam, ammonium sulfaat en hun bijproducten. De auto-, textiel- en agrarische industrie gebruikt onze hoogwaardige materialen in uiteenlopende toepassingen. Van voedselverpakking tot nylon panty en van kunstmest tot insuline.

In Geleen staan een zevental fabrieksinstallaties. Op jaarbasis wordt hier ongeveer 270 kiloton caprolactam over de hele wereld verscheept en daarmee staat Fibrant in de top 5 van mondiale producenten. Pure Chemistry staat voor het technologische proces waardoor onze producten tot stand komen en waar we patenten op hebben. Het verwijst ook naar de samenwerking tussen onze Fibrant-medewerkers.

Fibrant is een prachtig bedrijf dat zijn kracht al bewijst sinds de start in 1952. Sinds 2015 zijn we onderdeel van een joint venture tussen CVC Capital partners en DSM. Pure chemie!
In mei 2018 tekende de Highsun Group een intentie ter overname van Fibrant.

ASpure

Bij het maken van caprolactam komt veel ammonium sulfaat vrij. Sinds 2015 staat er een schitterende nieuwe fabriek in Geleen. ASpure is de zuiverste vorm van ammonium sulfaat en is één van de officieel beschermde merknamen van Fibrant.
Fibrant is het enige bedrijf in Europa dat officieel gecertificeerd is voor Productie, Handel en Opslag van ammonium sulfaat op industriële schaal voor voeding en diervoeding. Hiermee kwalificeren we ons als uniek in de wereld en daar zijn we best wel trots op.

De ammonium sulfaat van Fibrant heeft een unieke positie als kunstmesttoepassing in de wereld. Maar je komt onze ammonium sulfaat in meer toepassingen tegen. Variërend van industriële toepassingen, voeding en diervoeding, farmaceutische producten en waterbehandeling. Deze toepassingen vallen binnen de zeer strikte HACCP en GMP regelgeving.

Met meer dan 1,5 miljoen ton jaarlijkse productie, is ammonium sulfaat het grootste caprolactam gerelateerde product met een grote substantiële waardeontwikkeling.

Function

In deze rol ben jij onze pionier binnen de wereld van levensmiddelen, diervoeders, farmacie, waterbehandeling en industriële processen met gecertificeerde ammonium sulfaat.

 • Je fungeert als een volwaardige Business Manager inclusief de Sales- en Business Development activiteiten. Je coördineert het team en bent projectmanager. Je levert de business rapportage en analyse.
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de marketing & verkoopplannen en voert deze uit in lijn met de strategie van Fibrant.
 • Uiteraard beheer je ook de interne business processen waarbij diverse stakeholders betrokken zijn. Je bent in staat de juiste stakeholders te definiëren en te managen, zowel intern als extern. Je treedt op als een erkende adviseur voor jouw stakeholders.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verder uitbouwen en ontwikkelen van jouw eigen klantenportfolio in de food-, farma en feed industrie. Ook optimaliseer je het klantenportfolio voor industriële toepassingen.
 • Jij ziet het implementeren van verkoopstrategieën met een hoog verantwoordelijkheidsniveau, met focus op Noord-West Europa, als een uitdaging.
 • Je bent bewust van de markt waarbinnen je opereert en laat de toegevoegde waarde van gecertificeerde ammonium sulfaat zien en werkt aan het verder vergroten van deze waarde.
 • Jij bent de kartrekker in marktonderzoek en rapporteert over externe kansen, marktcompetitie en activiteiten van onze klanten.
 • Projecten bij opdrachtgevers initieer jij op een proactive manier, om zo bij te dragen aan een continue groeiende business.
 • Jouw rol is ook om de product- en marktontwikkelingen binnen Noord-West Europa met onze productie & planning én R&D-afdeling te bespreken.

Als Business Manager ASpure en AS technische producten rapporteer je aan de Business Manager AS Europe en later aan de BU Director ammonium sulfaat als de activiteiten Europa ontstijgen. Jij bent een fundamenteel onderdeel in onze groeistrategie en draagt bij aan onze successen.Requirements

Jij bent onze pionier met aandacht voor de externe en interne klant. Jij wilt samen met ons de top veilig bereiken.

 • Je hebt ervaring in Business Management, bij voorkeur in een New Business omgeving.
 • Het is vast onnodig om te benoemen dat jij commercieel sterk bent en in staat bent om jouw klantportfolio te managen.
 • Je hebt ondertussen ervaring opgedaan in de markt en hebt basiskennis van de producteisen in food-, farma en feed markten.
 • Je hebt een diploma op BSc. of MSc. niveau (liefst in de chemie, biochemie, voedings-technologie of biotechnologie).
 • Idealiter heb jij een solide kennis, of bent in staat dit soort kennis snel eigen te maken, van producten en klanttoepassingen in de bovengenoemde markten.
 • Je bent ervaren in projectmanagement danwel ben je projectmanager geweest.
 • Jij rondt het gehele proces van ‘lead generation, cold call tot eerste order/bestelling’ succesvol af.
 • Jij hebt minstens 5 jaar ervaring in de verkoop van producten met zeer hoge kwaliteit en veiligheidseigenschappen.
 • Een pré is kennis hebben van GMP +. FSA, FSCC 22000 (ISO 22000).
 • Je spreekt Engels en Nederlands vloeiend. Spreek je nog meer talen zoals Frans of Duits? Dan is dat zeker een pluspunt.
 • Ook ben je bereid regelmatig te reizen.

Competenties

 • Je hebt een hoge mate van autonomie.
 • Jouw persoonlijkheid is sterk en boeiend.
 • Je bent in staat Business Intelligence te vertalen naar commerciële strategische mogelijkheden.
 • Je werkt graag met collega’s en bent in staat om je ook te verbinden aan collega’s, partners en klanten van verschillende disciplines en afdelingen.
 • Je enthousiasmeert en werkt met passie.
 • Je denkt oplossinggericht en voert ook uit.
 • Bij voorkeur heb je ervaring in internationale omgevingen.

Offer

Fibrant heeft productiefaciliteiten in Geleen en China. In Nederland werken ruim 300 medewerkers op het hoofdkantoor in Urmond en op de Chemelot-site in Geleen. We bevinden ons midden in de Euregio.

Fibrant biedt de interessante kans om in een snelgroeiende onderneming een nieuwe business/afzetmarkt te ontwikkelen door gebruik te maken van een uniek productportfolio. We bieden je een prettige balans tussen commerciële activiteiten richting (potentiële) klanten, distributeurs en partners én het werken vanuit het hoofdkantoor in Urmond.

Bij Fibrant geloven we onvoorwaardelijk in vakmanschap. We zijn ervan overtuigd, dat onze mensen het verschil maken. We beperken onze medewerkers niet tot louter hun functiebeschrijving. Iedereen wordt uitgenodigd en gestimuleerd om nét dat stapje extra te zetten. Een bevrijdend concept waarbij medewerkers verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Dat leidt tot ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Wij werken veilig en houden rekening met elkaar. Wij hechten waarde aan een cultuur van vertrouwen waarin wij allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Wij doen dingen op de Fibrant manier: met passie, eigenaarschap en door te bouwen op sterktes.

Het arbeidsvoorwaardenpakket omvat een competitief salaris, leaseauto en andere secundaire salariscomponenten (waaronder een flexibel inzetbaar persoonlijk budget) binnen een multicultureel, innovatief, solide en internationaal onderscheidende onderneming.

De organisatie biedt ruim voldoende uitdaging en mogelijkheden tot doorstroming in de toekomst.

Information

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, info@approba.com of twitter.com/approba