Asset – Maintenance Engineer – Already fulfilled

Introduction

Hoe betrouwbaar zijn jouw verbeteringen? De procesindustrie stelt hoge eisen aan de integriteit en veiligheid van haar installaties. Als Asset – Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het realiseren van maximale technische beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van de installaties tegen de laagst mogelijke kosten op korte termijn (< 1 jr.) en het bijdragen aan een continue verbetering van de onderhoudsperformance van de plant. Dit doe je met inachtneming van de wettelijke eisen, requirements, guidelines en maintenance strategie van de installatie (life time, OEE).

Wij zijn op zoek naar een Asset – Maintenance Engineer W

Organization

Als belangrijkste speler op de vrije markt, is Fibrant de wereldleider in caprolactam en de enige producent die actief is in de drie belangrijkste afzetmarkten: China, de Verenigde Staten en Europa. Door gebruik te maken van de unieke HPOPLUS technologie, gebaseerd op het door Fibrant gepatenteerde HPO® proces worden hoogwaardige caprolactam en ammoniumsulfaat vervaardigd op productielocaties in Nanjing (China), Augusta (VS) en Geleen (Nederland).

Al meer dan 60 jaar loopt Fibrant voorop in de wereld als het gaat om de ontwikkeling van caprolactamtechnologie en procesverbetering. Onze naam en identiteit zijn een eerbetoon aan ons geschiedenis; het bedienen van de nylon- ‘fibre’ (garen) markt. Tevens is de naam een verwijzing naar onze ‘vibrant future’ en de chemie tussen het bedrijf en haar partners.

Bij Fibrant zijn ruim 1.200 medewerkers in de drie belangrijkste regio’s op en top gedreven om de caprolactam- en ammoniumsulfaatmarkt ook in de toekomst te bedienen.

Aan het hoofd van Fibrant staat CEO Pol Deturck, die de ambitie uitspreekt om met het bedrijf de onbetwiste marktleider te zijn.

“We bouwen voort op een erfgoed van meer dan 60 jaar, met een bewezen staat van dienst als verantwoordelijke en betrouwbare producent van hoogwaardige producten en diensten. Mijn visie is dat Fibrant de komende jaren als marktleider zal acteren in het vormgeven van de dynamiek in de industrie, waarbij we onze klanten rechtstreeks in hun thuismarkt kunnen bedienen, dankzij ons unieke wereldwijde netwerk.”

Fibrant is een wereldwijde producent en leverancier van hoogwaardige producten en diensten. Het bedrijf, met het hoofdkantoor gevestigd te Sittard (Nederland) is erop gericht de onbetwiste marktleider te zijn op het gebied van caprolactam en zijn bijproducten.

Geleid door experts in de industrie opereert het zowel veilig als betrouwbaar en heeft het de aspiratie om toegevoegde waarde te leveren aan haar klanten en stakeholders. Daarnaast wordt het merendeel van de wereldwijd geproduceerde caprolactam gemaakt met behulp van de gepatenteerde HPO® technologie, waarvan Fibrant licentiehouder is. Deze technologie is eigendom van Fibrant en is een gepatenteerd caprolactam syntheseproces.

Fibrant heeft een totale productiecapaciteit van ruim 900.000 ton caprolactam en ruim 1.500.000 ton ammoniumsulfaat per jaar. In 2014 bedroeg de omzet 1.700 miljoen euro. Fibrant is opgericht in 1952 en is in juli 2015 onderdeel van ChemicaInvest geworden als afsplitsing van DSM.

Function

Je bent verantwoordelijk voor de continue verbetering en het controleren/bewaken van de kwaliteit en efficiëntie van de preventieve onderhoudstaken en het verminderen van de correctieve maatregelen binnen het jaarplan met inachtneming van integriteit, beschikbaarheid en kosten. Bij de scoping van projects en turnarounds lever je technisch-inhoudelijke input en ondersteun je tijdens de uitvoering en tijdens het doen van technische overdracht.

Plant specifieke, preventieve onderhoudsplannen komen van jouw hand en is de basis voor de generieke onderhoudsplannen voor de process equipment. Je zorgt voor de compleetheid van documentatie, masterdata en preventieve onderhoud strategieën in SAP R3 en geeft 2e lijns technisch support, gevraagd en ongevraagd, bij het bepalen van de root cause en oplossingsrichtingen bij storingen.

Het verhogen van het kennisniveau van de technicians en operators op jouw expertisegebied door het geven van voorlichting, adviezen en trainingen is een belangrijke taak binnen de functie van Asset – Maintenance Engineer.

Je bent mede verantwoordelijk voor het samenstellen van het Maintenance jaarbudget voor de plant en volgt budgetrealisatie op. Het leveren van actieve input voor de lange termijn verbeterplannen met betrekking tot beschikbaarheid, integriteit en kosten is een basisonderdeel van deze functie. Dit om de onderhoudskosten ‘per ton product’ te helpen verbeteren.

Requirements

Jouw ideale achtergrond

  • Je hebt een afgeronde hbo werktuigbouwkundige of vergelijkbare opleiding
  • Je bent goed op de hoogte van de werkzaamheden die voortkomen uit de diverse werkstromen (Maintain en Improve)
  • Je hebt kennis over de functie onderhoud in het productieproces
  • Je bent kennisdrager van jouw huidige plant installatie
  • Je hebt een brede technische affiniteit op werktuigbouwkundig gebied, zowel Static, Rotating, Materials & Corrosion en Civiel
  • Je bent bereid om de specifieke maintenance zaken van de HSO plant eigen te maken, om zo ook de link te kunnen leggen tussen de historie van deze fabriek en de huidige onderhoudsvraagstukken
  • Kennis van hoge temperatuur toepassingen is een pre
  • Je bent in staat om gezamenlijk met een team van engineers een optimale oplossing van een technisch probleem te vormen.


Offer

Fibrant biedt een zeer uitdagende werkomgeving, voldoende projecten en onderhoudsvraagstukken om je in vast te bijten. Daarnaast zijn de ontwikkelingsmogelijkheden zeer uitgebreid en heeft Fibrant de doelstelling om onbetwiste marktleider te zijn!

Salarisvoorwaarden zijn competitief en marktconform.

Information

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00, amesz@approba.com