Asset Engineer Instrumentatie/Procesbesturing E-I

Introduction

Als belangrijkste speler op de vrije markt, is Fibrant de wereldleider in caprolactam en de enige producent die actief is in de drie belangrijkste afzetmarkten: China, de Verenigde Staten en Europa. Wij zijn op zoek naar een Asset Engineer Instrumentatie/Procesbesturing E&I.

Organization

Al meer dan 60 jaar loopt Fibrant voorop in de wereld als het gaat om de ontwikkeling van caprolactamtechnologie en procesverbetering. Onze naam en identiteit zijn een eerbetoon aan ons geschiedenis; het bedienen van de nylon- ‘fibre’ (garen) markt. Tevens is de naam een verwijzing naar onze ‘vibrant future’ en de chemie tussen het bedrijf en haar partners.

Door gebruik te maken van de unieke HPOPLUS technologie, gebaseerd op het door Fibrant gepatenteerde HPO® proces worden hoogwaardige caprolactam en ammoniumsulfaat vervaardigd op productielocaties in Nanjing (China), en Geleen (Nederland).

Bij Fibrant in Geleen ruim 300 medewerkers op en top gedreven om de caprolactam- en ammoniumsulfaatmarkt ook in de toekomst te bedienen.

Aan het hoofd van Fibrant staat CEO Pol Deturck, die de ambitie uitspreekt om met het bedrijf de onbetwiste marktleider te zijn.

“We bouwen voort op een erfgoed van meer dan 60 jaar, met een bewezen staat van dienst als verantwoordelijke en betrouwbare producent van hoogwaardige producten en diensten. Mijn visie is dat Fibrant de komende jaren als marktleider zal acteren in het vormgeven van de dynamiek in de industrie, waarbij we onze klanten rechtstreeks in hun thuismarkt kunnen bedienen, dankzij ons unieke wereldwijde netwerk.”

Fibrant is een wereldwijde producent en leverancier van hoogwaardige producten en diensten. Het bedrijf, met het hoofdkantoor gevestigd te Sittard (Nederland) is erop gericht de onbetwiste marktleider te zijn op het gebied van caprolactam en zijn bijproducten.

Geleid door experts in de industrie opereert het zowel veilig als betrouwbaar en heeft het de aspiratie om toegevoegde waarde te leveren aan haar klanten en stakeholders. Daarnaast wordt het merendeel van de wereldwijd geproduceerde caprolactam gemaakt met behulp van de gepatenteerde HPO® technologie, waarvan Fibrant licentiehouder is. Deze technologie is eigendom van Fibrant en is een gepatenteerd caprolactam syntheseproces.

Fibrant Geleen produceert gemiddeld 250 kt caprolactam en ruim 675 mt ammoniumsulfaat per jaar. De omzet is gemiddeld 500 miljoen euro. Fibrant is opgericht in 1952 en is in juli 2015 onderdeel van ChemicaInvest geworden na de afsplitsing van DSM. Inmiddels is Fibrant de oudste en jongste producent op het Chemelot terrein.

Function

Welkom in ons team; samen met een 40-tal professionals zoals collega asset engineers, reliabillity engineers, integrity engineers, werkvoorbereiders, planners, maintenance supervisors en monteurs ga jij onze fabrieken op een hoger plan tillen.

Je bent verantwoordelijk voor de continue verbetering en het controleren/bewaken van de kwaliteit en efficiëntie van de preventieve onderhoudstaken en het verminderen van de correctieve maatregelen binnen het jaarplan met inachtneming van integriteit, beschikbaarheid en kosten. Bij de scoping van projects en turnarounds lever je technisch-inhoudelijke input en ondersteun je tijdens de uitvoering en tijdens het doen van technische overdracht.

Plant specifieke, preventieve onderhoudsplannen komen samen met reliabillity van jouw hand en is de basis voor de generieke onderhoudsplannen voor de process equipment. Je zorgt voor de compleetheid van documentatie, masterdata en preventieve onderhoud strategieën in SAP R3 en geeft 2e lijns technisch support, gevraagd en ongevraagd, bij het bepalen van de root cause en oplossingsrichtingen bij storingen.

Het verhogen van het kennisniveau van de technicians en operators op jouw expertisegebied door het geven van voorlichting, adviezen en trainingen is een belangrijke taak binnen de functie van Asset Engineer Instrumentatie/ Procesbesturing E&I. Je hebt back-up van een elektro competence engineer op elektrotechnisch gebied, en een systeembeheerder voor PLC/DCS.

Je bent medeverantwoordelijk voor het samenstellen van het Maintenance jaarbudget voor de plant en volgt budgetrealisatie op. Het leveren van actieve input voor de lange termijn verbeterplannen met betrekking tot beschikbaarheid, integriteit en kosten is een basisonderdeel van deze functie. Dit om de onderhoudskosten ‘per ton product’ te helpen verbeteren.

De procesindustrie stelt hoge eisen aan de integriteit en veiligheid van haar installaties. Als Asset Engineer instrumentatie/procesbesturing met een elektro aandachtsgebied, ben je verantwoordelijk voor het realiseren van maximale technische beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van de installaties tegen de beste kosten versus continuïteit op korte termijn (< 1 jr.). Tevens draag je bij aan een continue verbetering van de onderhoudsperformance van de plant. Dit doe je met inachtneming van de wettelijke eisen, requirements, guidelines en maintenance strategie van de installatie (life time, OEE).

Requirements

Jouw ideale achtergrond

  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO/TU Elektrotechniek, Elektronica, Technische natuurkunde en/of Procestechniek.
  • Je bent goed op de hoogte van de werkzaamheden die voortkomen uit de diverse werkstromen (Maintain en Improve).
  • Kennis over de functie onderhoud in het productieproces is een grote pre.
  • Je hebt een brede technische affiniteit.
  • Je bent bereid om de specifieke maintenance zaken van onze HSO plant eigen te maken, om zo ook de link te kunnen leggen tussen de historie van deze fabriek en de huidige onderhoudsvraagstukken.
  • Je bent in staat om gezamenlijk met een team van engineers een optimale oplossing van een technisch probleem te vormen.

Offer

Fibrant biedt een zeer uitdagende werkomgeving, voldoende projecten en onderhoudsvraagstukken om je in vast te bijten. Daarnaast zijn de ontwikkelingsmogelijkheden zeer uitgebreid en heeft Fibrant de doelstelling om onbetwiste marktleider te zijn! Ben jij ook gedreven met passie voor techniek en organisatie? Ben je in staat om pro-actief te werk te gaan samen met je collega’s en externe stakeholders? Oftewel ben je toe aan een echte uitdaging?

Salarisvoorwaarden zijn zeer competitief en boven marktconform.

Kom dan ons team versterken, en ontwikkel jezelf mee bij Fibrant.

Information

Approba Executives B.V. is onze recruitmentpartner en zal zorg dragen voor de werving & selectie procedure.

Indien u vragen heeft of de vacature wilt bespreken, neemt u dan contact op met Erwin Amesz op +31 46 460 00 00 of info@approba.com